De voorbereidingen
Hoe bouw je een nieuwe wijk? Dat begint met allerlei onderzoeken in en rondom de locatie. We kijken naar welke dieren en planten er leven, hoe de nieuwe wijk op het bestaande wegennet aangesloten kan worden, of het plan niet te veel stikstof veroorzaakt, hoeveel huizen er passen, inrichting van de openbare ruimte, waterhuishouding enzovoorts. Met al die gegevens gaan we tekenen en rekenen.
Daar betrekken we ook de inwoners bij
We hebben omwonenden gesproken, zodat zij hun ideeën konden meegeven. Als het stedenbouwkundig bureau de eerste verkennende schetsmodellen klaar heeft, organiseren we een bredere informatiebijeenkomst. We leggen dan uit wat er mogelijk is en hoe de nieuwe wijk eruit kan komen te zien. Daarover gaan we in gesprek en daarop passen we het ontwerp indien mogelijk en nodig aan. Daarna organiseren we nog een tweede brede inwonersbijeenkomst om de visie en het schetsontwerp toe te lichten, zodat ook goed blijkt wat we met de eerdere opgehaalde input hebben gedaan.
Pas als het ontwerp definitief is en het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad het hebben vastgesteld, kunnen we de volgende stappen zetten: het wijzigen van het omgevingsplan en uiteindelijk de daadwerkelijke start van de bouw.