Parkeren en rijden in de binnenstad
De binnenstad van Elburg is een zogenaamde “blauwe zone”. Overal waar u de parkeerschijfzone binnen rijdt staat het bord E10. Dit houdt in dat u alleen mag parkeren in een parkeervak met een blauwe omlijning en als het voertuig is voorzien van een parkeerschijf.
Parkeren in de binnenstad
Ook in de binnenstad van Elburg is er controle op naleving van de verkeersregels. De binnenstad van Elburg is een zogenaamde “blauwe zone”. Overal waar u de parkeerschijfzone binnen rijdt staat het bord E10. Dit houdt in dat u alleen mag parkeren in een parkeervak met een blauwe omlijning en als het voertuig is voorzien van een parkeerschijf.
De maximale parkeerduur in de binnenstad is één uur. Het is wettelijk toegestaan om de parkeerschijf af te ronden op het halve uur naar boven. De blauwe vakken zijn voor kortstondig parkeren en kortdurende bezoeken aan winkels of bewoners. Als u langer in de binnenstad moet zijn kunt u uw auto (gratis) parkeren op de parkeerplaats nabij de haven of de Zwolscheweg.
De parkeerplaatsen die in groen staan aangegeven op de 'overzichtskaart' zijn voor ontheffinghouders. Het is niet toegestaan om uw auto binnen de “blauwe zone” te plaatsen buiten een blauw omlijnd vak zonder dat u in het bezit bent van een ontheffing van de gemeente Elburg.
Het binnenste gedeelte van de stad, binnen de zogenaamde ring, is een voetgangersgebied. Het komt regelmatig voor dat er auto’s parkeren of dat er auto's rijden in dit aangeduide gebied. Ook dit is niet toegestaan.
Daarnaast is het ook verboden om te parkeren in de stegen van de binnenstad. Dit met het oog op de bereikbaarheid van hulpdiensten. Voor meer informatie kunt u de overzichtskaart parkeren binnenstad Elburg bekijken.
Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart in de binnenstad
Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u:
- in de binnenstad onbeperkt parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats;
- in parkeervakken in de parkeerschijfzone ("blauwe zone") voor onbeperkte tijd parkeren;
- op plaatsen waar een parkeerverbod geldt -dus ook in de parkeervakken die zijn aangewezen voor ontheffinghouders- maximaal 3 uur staan met het gebruik van een parkeerschijf indien u de andere weggebruikers niet hindert;
- niet rijden of parkeren in voetgangersgebieden.
De gehandicaptenparkeerkaart moet zichtbaar achter de voorruit van de auto liggen. Meer informatie over dit onderwerp vindt u bij het product gehandicaptenparkeerkaart.