Veelgestelde vragen
In de gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Vattenfall InCharge let er hierbij vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt is. Vraag je laadpaal dan aan via Een openbare laadpaal | Vattenfall InCharge.
Is er nog geen laadpaal bij jou in de buurt? Vraag dan een laadpaal aan via Een openbare laadpaal | Vattenfall InCharge.
Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.
Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden aan één laadpaal.
Er wordt een verkeersbesluit genomen voor twee parkeervakken. Het tweede parkeervak wordt pas in gebruik genomen als de laadpaal vaak wordt gebruikt.
De Alfen Twin met een laadvermogen tot 11 kW.
De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee je gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden. Daarnaast hangt de werkelijke snelheid waarmee je gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:
- Als er één 3-fase auto laadt, dan krijgt deze 3x 16 Ampère
- Als er twee 3-fase auto’s laden, krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
- Als er één 1-fase auto laadt, dan krijgt deze 1x 16 Ampère
- Als er twee 1-fase auto’s laden, krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère
De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.
Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge-app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.
Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app.