Muzieklessen

Zie je jezelf al op een podium staan of speel je liever in een band of een orkest. De Spelerij verzorgt lessen van pop tot klassiek.

De leeftijd waarop begonnen kan worden is afhankelijk van het instrument, onze goed gekwalificeerde en enthousiaste docenten kunnen je daar over adviseren. De Spelerij is een gemeentelijke muziekschool, u kunt terecht bij de gemeente voor informatie en voor aan- en afmelden (zie tabblad aanvraag). Het bestuur (de beheerscommissie) bestaat uit vrijwilligers met vertegenwoordigers uit verschillende geledingen (docenten, ouders, onderwijs, muziekverenigingen). 

Muzieklessen

Bij de Spelerij kun je individuele lessen volgen voor zang en de instrumenten. Per instrument is er keuze uit verschillende lesvormen. Voor kinderen is er de groepsles Algemene Muzikale Vorming (AMV), en gedurende het jaar wordt er voor volwassenen bij voldoende inschrijving een cursus djembé aangeboden. De muzieklessen zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren tot en met 18 jaar, maar ook studenten en volwassenen kunnen zich aanmelden bij De Spelerij.

Lesovereenkomst

Bij de start van de lessen wordt een overeenkomst voor een jaar getekend tussen de docent en de (ouder van de) leerling. In de lesovereenkomst staan de algemene voorwaarden vermeld.

 • Meer informatie over de Spelerij.

Kosten

Individueel onderwijs

 • € 348,- per jaar (20 min. les)
  (In 12 termijnen van € 29,-)
 • € 486,- per jaar (30 min. les)
  (In 12 termijnen van € 40,50)
 • € 603,- per jaar (40 min. les)
  (in 12 termijnen van € 50,25)

Duoles (mits duo gevormd kan worden)

 • € 264,- per jaar (30 min. les)
  (In 12 termijnen van € 22,-)

Algemene Muzikale Vorming

 • € 121,- per jaar

Examen

 • € 27,00 A en B examen
 • € 32,50 C examen
 • € 40,00 D examen

Toelichting kosten

Voor leerlingen t/m 18 en vanaf 65 jaar

Het lesgeld wordt vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg.
Het lesgeld moet rechtstreeks bij vooruitbetaling overgemaakt worden op het bankrekeningnummer van de docent. U kunt het lesgeld in maximaal 12 termijnen betalen bij voorkeur met een automatische overschrijving.

Voor volwassenen zonder eigen inkomen

Voor leerlingen boven de 18 jaar die studeren of een uitkering op bijstandsniveau hebben geldt het tarief voor leerlingen tot en met 18 jaar. Hiervan dient u bewijs te overleggen

Voor volwassenen met een eigen inkomen

Volwassen leerlingen kunnen op particuliere basis les nemen bij een docent van de muziekschool. Deze tarieven worden niet door het college vastgesteld. U moet hiervoor contact opnemen met de docent.

Lesgeldreductie

Als uit één gezin drie of meer kinderen instrumentaal les hebben aan de gemeentelijke muziekschool, geldt vanaf het derde kind 20% reductie van het lesgeld. De lesgeldreductie kunt u aanvragen bij het administratieadres van de gemeente Elburg.

Declaratiefonds

Voor wie het lesgeld financiële bezwaren oplevert is er het declaratiefonds van de gemeente Elburg.

Bijzonderheden

 • Algemene informatie De Spelerij
 • Informatie over de muziekinstrumenten
 • Brochure muziekschool

Uitgelicht

Zoeken

Volg ons