Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

Particulieren en bedrijven die een elektrische auto rijden, kunnen niet altijd een laadpaal kwijt op hun eigen terrein. Bijvoorbeeld omdat ze geen eigen parkeerplaats hebben. Zij kunnen een openbaar oplaadpunt voor een elektrische auto aanvragen.

Het aanvragen en plaatsen van oplaadpalen gebeurt in de gemeente Elburg door marktpartijen. U doet uw aanvraag dus niet bij de gemeente Elburg, maar bij een marktpartij die vervolgens een aanvraag bij de gemeente indient.

Waar vind ik openbare oplaadpalen in de gemeente Elburg?

In de gemeente Elburg zijn openbare oplaadpalen op de volgende locaties:

1. Op parkeerterrein ’t Schootsveld aan de Zwolscheweg in Elburg.
2. Op het parkeerterrein bij de haven langs de Havenkade in Elburg.

De voorwaarden om een openbaar oplaadpunt aan te vragen zijn onder andere:

• U kunt op uw eigen terrein geen oplaadpaal plaatsen.
  • U rijdt een elektrische auto.

Kosten

De aanleg van oplaadpalen is voor rekening van de marktpartij. De gemeente Elburg zorgt wel voor het plaatsen van verkeersborden en, indien nodig, belijning.

Aanvraag

Het aanvragen van een openbare oplaadpaal kan via:

De gemeente Elburg heeft beleidsregels vastgesteld. Op basis van die regels vragen marktpartijen een vergunning aan om een oplaadpaal te plaatsen en dienen een verzoek in om het benodigde verkeersbesluit te nemen.

De gemeente Elburg betaalt niet mee aan de plaatsing en exploitatie van een oplaadpaal. Marktpartijen hanteren verschillende laadtarieven en voorwaarden. Wij raden u aan u hierover vooraf goed te informeren.

Plaatsing van verlengd private palen met gastgebruik is momenteel niet mogelijk.

Zo vraagt u een openbaar oplaadpunt aan:

• Neem contact op met de gemeente.

Bezwaar & beroep

Voor het plaatsen van een laadpaal is een verkeersbesluit nodig. Tegen zo'n besluit kunt u bezwaar maken.

Tips

Een aanvraag voor een oplaadpaal wordt getoetst aan de “Beleidsregels oplaadinfrastructuur elektrische voertuigen gemeente Elburg”. Daarbij kijkt de gemeente onder meer naar:

• vindbaarheid
  • zichtbaarheid
  • parkeerdruk
  • clustering en medegebruik

De gemeente verleent alleen medewerking aan een oplaadpaal aan de openbare weg als u niet op eigen terrein kunt opladen en als er in uw buurt niet genoeg mogelijkheden zijn voor opladen bij bestaande publieke oplaadpalen.