Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

Als uw kind naar de kinderopvang gaat, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dat regelt u via de Belastingdienst. Daarnaast kunt u van de gemeente een aanvullende bijdrage krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een re-integratietraject of een opleiding volgt.

Volgt u geen re-integratietraject of opleiding? Dan komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Soms is het wel nodig dat uw kind naar de kinderopvang gaat. Bijvoorbeeld omdat u of uw partner lichamelijke, geestelijke of sociale problemen heeft. U kunt de gemeente vragen om een vergoeding voor de kinderopvangkosten. U heeft hiervoor een sociaal-medische indicatie (smi) nodig.

Maak uw afspraak

Selecteer bij het maken van een afspraak 'aanvulling kinderopvangtoeslag'.

Aanvraag

Als u tot de doelgroep behoort en alleenstaande ouder bent, komt u mogelijk in aanmerking voor een gemeentelijke aanvulling op uw kinderopvangtoeslag. Neem dan contact op met de gemeente.

Zo vraagt u een aanvullende bijdrage voor kinderopvang aan:

• U vraagt de aanvullende bijdrage aan bij de gemeente.

Zo vraagt u Kinderopvangtoeslag aan: